Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Η ομοιοπαθητική θεραπεύει; Όταν γίνεται σωστά, ναι

Οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα έχετε ακούσει για την ομοιοπαθητική ιατρική και ένα μεγάλο ποσοστό την έχει κι όλας χρησιμοποιήσει. Έχει βοηθήσει όμως όλους;
      Πάρα πολλούς σίγουρα ναι. Όμως το ομοιοπαθητικό φάρμακο έχει και τις ιδιαιτερότητές του. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο είναι ενεργειακό φάρμακο. Με λίγα και απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι ρυθμίζει το ηλεκτροδυναμικό πεδίο του σώματος και την ενέργεια αυτού. Δηλαδή δε δρα "επιφανειακά" στα συμπτώματα μιας ασθένειας, αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να φέρει σε ισορροπία τη γενική υγεία και με αυτόν τον τρόπο να θεραπεύσει σε βάθος. 
      Έτσι λοιπόν, όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και τα ομοιοπαθητικά πρέπει να χορηγούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο: 
- Πρώτ' απ'όλα, όπως δεν παίρνετε φάρμακο για την πίεση, για τη χοληστερίνη κτλ χωρίς να πάτε στον γιατρό σας, έτσι δε πρέπει να παίρνετε και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα επειδή σας τα σύστησε η φίλη, η κουμπάρα ή ο συνάδελφος. Ένας παραπάνω λόγος, είναι γιατί τα ομοιοπαθητικά, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ενεργειακά φάρμακα και εξατομικεύονται για κάθε ασθενή. Μπορεί 2 ασθενείς να πάσχουν από άσθμα, και πηγαίνοντας στον ομοιοπαθητικό γιατρό να τους χορηγήσει 2 διαφορετικά τελείως φάρμακα.  
- Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι καλό να αποφεύγουμε την χρήση κάποιων ουσιών που έχει αποδειχθεί ότι απενεργοποιούν το ομοιοπαθητικό φάρμακο. Οι ουσίες αυτές είναι με πρώτη και κύρια την καμφορά, η μέντα, ο καφές και κατά περίπτωση η κανέλα, το χαμομήλι και άλλες που εξαρτώνται από το κάθε φάρμακο. Στην ουσία δηλαδή πρέπει να προσέχουμε την οδοντόκρεμά μας, τις μαστίχες μας και να κόψουμε για ένα διάστημα τον καφέ, ή να τον αντικαταστήσουμε με υποκατάστατα. 
- Τρίτον, ο τρόπος παρασκευής και φύλαξης των ομοιοπαθητικών κρίνει και τη δράση τους. Ο τρόπος παρασκευής εξαρτάται από το εργαστήριο παρασκευής το οποίο πρέπει να προστατεύεται από ακτινοβολίες και να είναι ελεύθερο οσμών κατά τη διάρκεια παρασκευής του φαρμάκου. Το ίδιο ισχύει και για τη φύλαξή του στο φαρμακείο αλλά και στο σπίτι σας. Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να αποφεύγονται, δηλαδή να φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος. 
- Και τέλος, επειδή η διαδεδομένη μορφή του ομοιοπαθητικού στην Ελλάδα είναι η κάψουλα η οποία διαλύεται στο στομάχι και το φάρμακο απορροφάται από τους βλεννογόνους του γαστρεντερικού συστήματος, το στομάχι πρέπει να είναι άδειο κατά τη λήψη του φαρμάκου. Δηλαδή μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά το φάρμακο να μην έχει καταναλωθεί τίποτε άλλο. 
Ένας άλλος τρόπος λήψης του φαρμάκου μπορεί να είναι αν ανοίξετε την κάψουλα και ρίξετε τη σκόνη κατευθείαν στη γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται από τους βλεννογόνους του στόματος, γίνεται πιο γρήγορη απορρόφηση και δεν επηρεάζεται και τόσο από το γεμάτο ή άδειο στομάχι. 

Και να κλείσουμε με μια φράση του μεγαλύτερου Έλληνα ομοιοπαθητικού Γεώργιου Βυθούλκα, " Ο άνθρωπος είναι υγιής όταν είναι ευτυχισμένος, παράγει και δημιουργεί". 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου