Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι οι μάσκες προσώπου; Σε τι χρησιμεύουν;

Οι μάσκες προσώπου χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια και στη μοντέρνα κοσμετολογία τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης και επιτυχίας. Μπορούν να χαρακτηριστούν σαν εντατικές θεραπείες που προκαλούν έναν "αποκλεισμό" στο δέρμα, ώστε αυτό με τη σειρά του να κάνει την υγρασία να παραμείνει στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος και να μην εξατμιστεί. Στην ουσία γίνεται μια υποβοηθούμενη ενυδάτωση του δέρματος. Αυτός ο "αποκλεισμός", μεταξύ άλλων, προκαλεί τη διαστολή των πόρων του δέρματος, η οποία με τη σειρά της ευνοεί την είσοδο σε όλα τα στρώματα της επιδερμίδας μας, των δραστικών συστατικών της μάσκας και στη συνέχεια της κρέμας μας.
Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε μια μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπό μας;
Σίγουρα η καλύτερη στιγμή είναι όταν θα βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας και θα είμαστε χαλαροί ώστε να μεγιστοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Γενικά, οι μάσκες κατά των ρυτίδων, τροφής και θρέψης χρησιμοποιούνται το βράδυ, πριν να ξαπλώσετε, ενώ οι μάσκες αναζωογόνησης είναι ιδανικές πριν την πρωινή σας έξοδο.
Φτιάξτε μάσκες προσώπου στην κουζίνα σας!
Εδώ θα πούμε κάποιες απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας.
Πρώτ' απ' όλα να πούμε ότι η σταθερότητα και η υφή της μάσκας είναι πολύ σημαντικές παράμετροι, ώστε να μπορεί να απλωθεί κατάλληλα στο πρόσωπο και να παραμείνει εκεί τον επιθυμητό χρόνο.
Μάσκα Μπανάνας
1 κουτάλι πολτοποιημένη μπανάνα
1 κουταλάκι πράσινο άργυλο
1 κουταλάκι χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής: Πολτοποιήστε καλά μισή ώριμη μπανάνα. Ανακατέψτε ένα κουτάλι από τον πολτό μπανάνας με τον πράσινο άργυλο και προσθέστε και τον χυμό από το πορτοκάλι. Εφαρμόστε καλά σε όλο το πρόσωπο κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αφήστε την μέχρι σχεδόν να ξεραθεί και στη συνέχεια ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό.
Ιδιότητες: Η μπανάνα απομακρύνει τη βρωμιά χάρη στο ηλεκτροστατικό της φορτίο, ενώ ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε οξέα φρούτων. Ο άργυλος διευκολύνει την αφαίρεση των νεκρών επιδερμικών κυττάρων.
Μάσκα με Σπιρουλίνα και μπανάνα
1 ώριμη μπανάνα
1 κουτάλι κρέμα γάλακτος μαγειρικής
1 κουτάλι σκόνη σπιρουλίνας
1 πέρλα βιταμίνης Ε
Τρόπος παρασκευής: Πολτοποιήστε την μπανάνα μέχρι να γίνει ομογενοποιημένη κρέμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη σπιρουλίνα και με μια καρφίτσα τρυπήστε την πέρλα ώστε να ενσωματώσετε και τη βιταμίνη Ε. Απλώστε την στο πρόσωπο και αφήστε την το λιγότερο 20' να δράσει. 
Ιδιότητες: Είναι μια μάσκα θρέψης και ενυδάτωσης. Η μπανάνα είναι πλούσια σε Κάλιο, και μαζί με τα ιχνοστοιχεία της σπιρουλίνας θρέφουν και ενεργοποιούν την επιδερμίδα. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα του ώριμου φρούτου ενυδατώνει το δέρμα, και η κρέμα γάλακτος με τη βιταμίνη Ε χάρη στις λιπαρές τους ουσίες προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη στο ξηρό δέρμα. 


Είστε έτοιμες να τις δοκιμάσετε και να μας πείτε τη γνώμη σας;;
(Για επιπλέον συνταγές, συμβουλές σε σχέση με τα υλικά, τον τρόπο χρήσης αλλά και ό,τι άλλο χρειαστείτε ..ξέρετε που να μας βρείτε!)


Ειρήνη Αγαθοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου