Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξτε μόνοι σας τις μάσκες προσώπου σας!!

Στο προηγούμενο άρθρο μας τι είναι οι μάσκες προσώπου; Σε τι χρησιμεύουν; σας δώσαμε δύο συνταγές για να φτιάξετε τις δικές σας μάσκες προσώπου, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά στο σπίτι σας!
Εδώ θα σας μιλήσουμε για το βασικότερο συστατικό που χρησιμοποιείται στις μάσκες προσώπου, το οποίο είναι ο άργυλος. 
Ο άργυλος δημιουργείται από την αργή διάβρωση του γρανίτη και περιέχει διάφορα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι υπεύθυνα για τα διάφορα χρώματα του άργυλου.
Για καλλυντική χρήση συνήθως χρησιμοποιούνται ο λευκός άργυλος και ο πράσινος άργυλος. Υπάρχει και ένας "κόκκινος" τύπος, πολύ πλούσιος σε οξείδια του σιδήρου.
Ο λευκός άργυλος, ή καολίνης, περιέχει μεγάλη συγκέντρωση πυριτίου και μαγνησίου. Είναι ιδανική βάση για μάσκες, δίνοντας στο δέρμα σημαντικά μέταλλα, είναι τονωτικός και λιγότερο απορροφητικός από τον πράσινο. Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος, και ειδικά για κανονικά - μικτά και με τάση προς ξηρά.
Από την άλλη, ο πράσινος άργυλος προσφέρει στο δέρμα μας μεγαλύτερες ποσότητες ιχνοστοιχείων και μετάλλων, είναι πλούσιος σε πυρίτιο, μαγγάνιο, κάλιο, αλουμίνιο, οξείδια του σιδήρου και ίχνη χρυσού, χαλκού και ασημιού. Σαν βάση για μάσκες είναι πιο απορροφητικός από τον λευκό άργυλο, και γι αυτό είναι ποιο κατάλληλος για μικτά προς λιπαρά δέρματα.
Όλες οι μάσκες με βάση τον άργυλο είναι αποτοξινωτικές και θρεπτικές ιδιότητες.  Τα πολύτιμα αυτά μεταλλικά στοιχεία που εμπεριέχονται στον άργυλο απορροφούνται από το δέρμα που, σε αντάλλαγμα, εκκρίνει τις συσσωρευμένες στον ιστό.
Για να παρασκευάσετε μια μάσκα από άργυλο, είναι σημαντικό να μη χρησιμοποιείτε κανένα μεταλλικό αντικείμενο ή δοχείο. Τα εργαλεία ανάδευσης και τα δοχεία πρέπει να είναι είτε από πορσελάνη είτε από πλαστικό ή ξύλο. Όλα πρέπει να είναι πολύ στεγνά και καθαρά.
Για να ετοιμάσετε την "βασική πάστα" της μάσκας είναι απαραίτητο να ενυδατώσετε πρώτα τον άργυλο. Το ιδανικό, για να μην αλλάξει η τελική μορφή, θα ήταν να προσθέσετε λίγο νερό ( ή το εκχύλισμα που αναγράφεται στη συνταγή), χωρίς να ανακατέψετε, αφήνοντάς το να απορροφήσει αργά ανακατέβοντας μόνο μια φορά μετά από 15-20 λεπτά. Τα άλλα συστατικά τα προσθέτουμε σε αυτό το στάδιο, ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς όσο προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα έλαια που προσθέτονται καλύτερα στην ξηρή σκόνη.
Η τελική μορφή της μάσκας πρέπει να είναι σχετικά πυκνή, τόσο όσο να την καθιστά εύκολη στην εφαρμογή της, άρα αν τη δούμε πολύ υγρή μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη λίγη υγρή φάση. Αντίθετα αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε ακόμη λίγο άργυλο.
ΚΑΙ Η ΜΑΣΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ.

Και εδώ θα σας παραθέσουμε άλλη μια μάσκα προς δοκιμή, κατάλληλη για πανάδες και στίγματα που μένουν μετά από ακμή, αλλά ακόμη και για κοκκινίλες.
Συστατικά
1/2 κουταλάκι οξείδιο του ψευδαργύρου
1 κουτάλι πράσινο άργυλο
βάμμα πρόπολης ( όσο χρειάζεται για να εμποτιστεί η σκόνη)
2 σταγόνες αιθ. έλαιο tea tree
Τρόπος παρασκευής και χρήσης
Ανακατέψτε τις δύο κόνεις. Προσθέστε το βάμμα πρόπολης σε κατάλληλη ποσότητα ώστε να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα, και στο τέλος προσθέτετε το αιθ. έλαιο.
Εφαρμόζεται τοπικά μόνο πάνω στα σπυράκια και αφήνεται να στεγνώσει. Αφαιρείτε με χλιαρό νερό.
Ιδιότητες
Απορροφά το σμίγμα, έχει αντιβακτηριδιακή δράση και καταπραΰνει τις κοκκινίλες. Έχει δροσιστική δράση.
Στα μαύρα στίγματα που παραμένουν μετά από την εξαφάνιση σπυριών, μπορείτε να εφαρμόζετε την λευκαντική μάσκα καθημερινά σε μικρές ποσότητες πάνω στις κηλίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου